9/9/2020
Av Christian Laland

Podkast er i sterk vekst i Norge. Bare det siste året har stadig flere oppdaget denne kanalen. Podkast er et effektivt kommunikasjonsgrep som kan gi svært gode resultater. Vil du og din bedrift lage podkast? Vi hjelper dere gjerne!

I følge Den store podrapporten, publisert av Norstat i mars 2020, kjenner 90 % av befolkningen til podkast. 59 % har lyttet og 31 % lytter daglig. Selv om man har tilgang til podkaster fra hele verden, er så mye som 84 % av de podkastene som lyttes til i Norge produsert på norsk.

Podkast gir mange av de styrkene radio før i tiden hadde: Man lytter stort sett alene med høretelefoner på, og lytteropplevelsen er sånn sett å anse som intim. Forskjellen er at podkast er et aktivt valg lytteren tar, hvor radio ofte kan være noe man har på i bakgrunnen.

Pressures egne undersøkelser viser at de fleste foretrekker podkastepisoder på minimum 15 minutter. Det er et godt utgangspunkt for å levere et budskap, fortelle en historie eller forklare hvorfor noe er som det er. På egne premisser med god tid.

Pressure tilbyr fullservice podkastproduksjon

I slutten av september står et toppmoderne podkaststudio klart i lokalene våre i Inkognitogaten 1 i Oslo.

Vi vil da tilby et fullservice-tilbud fra konseptualisering via produksjon til distribusjon.

Ansvarlig for podkast hos Pressure er Christian Laland, som har åtte års erfaring som programsjef og programleder i radiokanalen NRJ. Han har også jobbet tre år som digitalsjef i Høyres stortingsgruppe.

Vurderer du podkast for din virksomhet, forening eller organisasjon? Ta kontakt med oss.

Christian Laland, strategi- og kampanjesjef i Pressure
christian.laland@addpressure.no
959 36 144