20/3/2023

Mandag 14. august går Norges største politiske festival av stabelen. Arendalsuka kickstarter lokalvalgkampen og den politiske høsten.

I 2022 telte vi 1725 arrangementer og 150 000 mennesker i den lille sørlandsperlen, og det er ingenting som tilsier at det blir noen færre i år. Spørsmålet er ikke lenger om man skal være der, men hva man skal finne på.

Det betyr ikke at alle arrangementer lykkes eller at alle får mye ut av oppholdet. Det kastes bort utrolig mye tid og energi i Arendal. Men uken er faktisk en helt unik mulighet for bedrifter, organisasjoner og fellesskap til å nå frem til svært mange som er viktige for dem. Det må bare forberedes og gjennomføres riktig.

De best forberedte er allerede i gang med planleggingen.

Hvorfor er Arendalsuka viktig?

Arendalsuka er først og fremst et sted der man kan møte mange mennesker i viktige posisjoner på kort tid. Her er hele det politiske Norge, organisasjonslivet og store deler av norsk næringsliv. Det er en viktig arena for å vise seg frem, påvirke beslutningstakere og knytte nye kontakter. I Arendal kan du på under en uke gjennomføre påvirkningsløp du ellers ville brukt år på. Det har stor verdi å møte mennesker på en uformell måte, men samtidig i en felles ramme: hvordan kan man være med på å løse dagens og morgendagens utfordringer?

Vær tidlig ute!

Når snøen fortsatt ligger på bakken i mange deler av landet, kan august virke veldig fjernt.  Likevel er det nå uken formes. Hotell, hytter og andre overnattingsmuligheter fylles tidlig opp, og man må finne ut av om man skal ha et eget arrangement. Dersom man skal arrangere noe selv, må konseptet spikres og panelet settes allerede nå.

Årets Arendalsuke arrangeres én måned før lokalvalget. Det betyr også at politikerne kommer til å gjøre knallharde prioriteringer når det gjelder hvilke arrangement de deltar på. Vi anbefaler derfor allerede nå å ta kontakt med politikerne som er relevante for ditt panel. Arbeiderpartiet har blant annet varslet at de kommer til å delta på færre arrangementer i år, så det gjelder å være tidlig ute.

8. februar hadde Arendalsuka lanseringsmøte. Generelt oppfordres det til samarbeid mellom arrangørene, da det er mange om beinet. Påmelding for arrangementer og stands har allerede åpnet. Torsdag kveld 17. august blir det partilederdebatt i beste sendetid. Her vil partilederne debattere temaene som utkrystalliserer seg som de viktigste før valget. For Arendalsuka betyr det at de fleste vil komme i løpet av tirsdag, og at torsdag kveld blir høydepunktet. Vi spår altså tirsdag, onsdag og torsdag til å bli de “hotte” dagene. Mandag og fredag er gode reisedager.

Kruse Larsen og Pressure er til stede hele uken

Kruse Larsen og Pressure er som vanlig til stede i Arendal under hele uken, og kan bistå både med smått og stort. Vi kan være med i oppstartsfasen og rådgi om konsept, eller vi kan lage et fullverdig opplegg. Ta kontakt for informasjon om våre produktpakker.

I år som i fjor holder vi hus på No1 Sportsbaren – sentralt plassert i Pollen.
Vi har flere ledige tidspunkter for arrangementer i Sportsbaren. I løpet av uken bistår vi også med alt fra praktisk koordinering og rigging av arrangement, til rådgivning og kommunikasjonsarbeid.

Trenger du en skarp debattleder?

Vi har også en rekke dyktige foredragsholdere, skarpe debattledere og kreative spilloppmakere, som kan hjelpe deg med å sikre en solid gjennomføring av arrangementene dine. Våre drevne debattledere får opp temperaturen og kan sette søkelys på sakene som er viktig for deg.

Bjarne Håkon Hanssen, Jan-Erik Larsen og Anne Therese Gullberg er alle svært etterspurte moderatorer med lang fartstid fra å lede arrangementer i Arendal. I tillegg har vi en rekke andre dyktige rådgivere som kan bidra som både paneldeltakere og moderatorer.

Om dere skal ha et eget arrangement, er det viktig å huske på at Arendalsuka har egne regler som må følges. Disse kan du se her.

Det er fullt mulig å ha arrangementer uten å være profilert på Arendalsukas egne nettsider, men da må man markedsføre solid i egne kanaler.

Sørg for å ha det digitale på plass

Digitale arrangementer, streaming og markedsføring blir stadig viktigere – også under Arendalsuka. Pressure kan bistå med å løfte arrangementet deres til nye høyder. I en jungel av arrangementer, kan det være vanskelig å stikke seg ut i mengden. Med hjelp fra Pressure, kan du sikre at arrangementet ditt blir godt synlig blant viktige målgrupper, både i forkant, underveis og i etterkant.  Slik at du får maksimalt ut av ditt arrangement!

Viktige tidsfrister

15. mai er siste frist for å invitere en politiker.

7. juni er siste frist for gratis påmelding av arrangementer.

4. august er siste frist for å melde på nye arrangementer.

Har du behov for bistand med Arendalsuka allerede nå? Ta kontakt med vårt Arendalsuketeam!

Hedvig Heyerdahl Moser (Seniorrådgiver i Kruse Larsen): hhm@kruselarsen.no

Christian Schjelderup (Head of Digital Media i Pressure): cs@pressure.no