12/10/2020
Av Christian Laland

De siste ukene har det pågått heftig byggeaktivitet i Kruse Larsen og Pressure sine lokaler i Oslo. Resultatet er nå klart: Et flunkende nytt podkast- og debattstudio.

I forrige uke ble studiobord montert og teknisk utstyr testet. Allerede dagen etter at siste mikrofon var montert var vår første podkastkunde, Nofima, på plass for å prøvekjøre studioet og spille inn sin nye podkast. Første gjest i Nofimas podkast er fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, og statsråden virket godt fornøyd etter innspilling.

Senere i høst skal en annen kunde, Foreningen for barnepalliasjon FFB, i gang med sin podkastserie Å leve til vi skal dø.

Podkast som kanal er i sterk vekst i Norge, og bare det siste året kan man se en signifikant økning i lyttertall. Podkast er en effektiv kommunikasjonskanal som kan gi svært gode resultater. I følge Den store Podrapporten, publisert av Norstat i mars 2020, kjenner 90 prosent av befolkningen til podkast. 59 prosent har lyttet og 31 prosent lytter daglig. Selv med tilgang på tusenvis av podkaster fra hele verden, er så mye som 84 prosent av de podkastene nordmenn lytter til produsert på norsk.

Som kanal har podkast noen særegne styrker: Man lytter stort sett alene, med høretelefoner på og lytteropplevelsen er sånn sett intim og personlig. I motsetning til radio, så er podkast i mye større grad et aktivt valg lytteren tar. Podkast betyr aktiv lytting der radio ofte kan være noe man har på i bakgrunnen.

Våre egne undersøkelser viser at de fleste foretrekker podkastepisoder på minimum 15 minutter og gjerne lengre. Det er et godt utgangspunkt for å levere et budskap, fortelle en historie eller forklare hvorfor noe er som det er. På egne premisser med god tid.

En annen oppside med å produsere sin egen podkast er at du kan invitere inn interessenter, politikere og andre som er viktige for deg, som gjester i podkasten. Det er lavterskel og en fin og naturlig møteplass.

Vurderer du å lage podkast for din virksomhet, organisasjon eller forening?

Pressure tilbyr et fullservice-tilbud innen podkast. Vi kan hjelpe deg med konseptualisering, produksjon og distribusjon. Ansvarlig for podkast hos Pressure er Christian Laland, som har åtte års erfaring som programsjef og programleder i radiokanalen NRJ, i tillegg til tre år som digitalsjef i Høyres stortingsgruppe. Han sitter nå i juryen til radiobransjens årlige prisutdeling, Prix Radio.

Ta kontakt for mer informasjon:
E-post: christian.laland@addpressure.no
Telefon: 959 36 144